DET DER NYE HUS

Vi har som nævnt købt os et hus, nyt er måske så meget sagt, for det er fra 1940. Men det er nyt for os, og vi er ret forelskede. Vi havde egentlig ikke planlagt, at vi skulle i hus lige nu. Vi havde tænkt tanken, at vi måske skulle ud af byen, før det blev skoletid for Klint. Men der er altså vel og mærke stadig fem og et halvt år til. Vi har skrevet ham op til privatskole her i København, så det var ikke en pinedød nødvendighed, at vi skulle ud, mere noget der kunne være lækkert. Derudover har ønsket om familie tættere på været noget, vi gerne vil have, nu Klint er kommet til verden. Derfor kiggede jeg nok lidt oftere på huse, end jeg gjorde før. Dog har jeg egentlig altid gang i den gryde, da jeg virkelig finder det interessant. Men min Instagram er nu boomet voldsomt med annoncer for både lejligheder og huse, mens jeg har været på barsel, haha.

Men i en af mine mange søgninger kort før påske dukkede vores hus op. Jeg fandt huset, den første dag det var til salg. Jeg sendte linket til min kæreste med det samme, og jeg nævnte noget om, om det ikke var noget, vi burde se nærmere på. Som sagt så gjort, mandagen i påsken blev brugt på huskig, og vi droppede Klint af ved bedsteforældrene på vej derhen, så vi kunne få helt ro til at lure – og ikke få alt for ondt i armene af at løfte ham rundt på 3 etager, haha. Vi kørte derfra efter en halv times fremvisning, et andet par var der den sidste halvdel, så der havde vi mere ro til bare at gå rundt alene og suge til os. Da vi satte os ud i bilen bagefter var vi vist begge det, man nærmest kan kalde estatiske. Jeg var virkelig forelsket, og det samme var Pete. Men jeg måtte også lige forsøge at skrue lidt ned for det.

Skulle vi i hus nu? Skulle vi i hus der? Var det her huset? Vi havde ikke været ude og se andre. Det eneste vi havde forelsket os en smule i, var til salg et år før Klint overhovedet var på tegnebrættet, og derfor tog vi aldrig afsted og så på det. Og det var selvfølgelig solgt forlængst.

Vi brugte aftenen på at se alle huse i området i hele prisspektret. Vi ville være sikre på, at det ikke bare var fis i en hornlygte, der ville dampe af, når det næste flotte hus dukkede op.

Der var bare ikke ét hus, som var noget i nærheden af vores, ingen vi havde lyst til så meget som at kigge fem minutter på og ingen, hvor vi havde lyst til at tage en fremvisning. Vi talte og talte de følgende dage, og vi besluttede os for at tage kontakt til en købers mægler. Vi havde ligesom aldrig købt et hus før, kun en lejlighed. Vi ville gerne have hjælp til at være helt sikre i vores sag.

Vi så huset igen, vi var stadig lige forelskede og vores mægler tog over og forhandlede for os med sælgers mægler. En aftale faldt på plads og den 17. april, på Klints seks måneders fødselsdag, mens jeg lå på sygehuset med et anfald af galdesten, der skrev vi under på vores nye hus. Vi skal til Holbæk, hvor min kæreste er født og opvokset, hvor hele hans familie bor, hvor fjorden er lige i baghaven og vi kan se den fra soveværelset. Hvor vi får 3 etager, et hav af værelser og de allerfineste detaljer i vores arkitekttegnede hus fra 1940. Arkitektens eget endda. Det er så fint, så fint, og jeg glæder mig meget til at dele det hele med jer. Indtil videre får I et kig på vores nye fine trappe, som binder hele huset sammen fra kælder til kvist, og hvor en af de nyindkøbte lamper skal hænge.

4 Responses

 1. Katja

  Det bliver I senpelthent så glade for, KÆMPE tillykke! Jeg er selv fra Holbæks omegn – og området er det dejligste og fineste fine!

  21. maj 2018 at 11:41

  • Det håber jeg, vi gør, Katja! Og der er nemlig så fint derude, vi glæder os til masser af gåture langs fjorden.

   25. maj 2018 at 11:22

 2. Frederikke

  En måned, nujj, det er spændende!

  Men jo det bedste vejr at rykke i (hvis det holder). Husejerlivet er fedtfedtfedt, og Holbæk er en virkelig dejlig by.

  Vi købte hus nummer to, vi var ude at se. Og det var også bare HUSET. Alt andet blegnede. Og det er virkelig skønt at bo i det hus, man blev så forelsket i.

  Kh

  21. maj 2018 at 12:46

  • JA! Det går så stærkt altså.
   Holbæk er nemlig en rigtig skøn by, så det glæder vi os meget til. :D

   Jeg er glad for, det ikke kun er os, der ikke havde brug for at se mange mange mange huse, før den var der. :D

   KH

   25. maj 2018 at 11:23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.